31. 5. 2013

     Kytky jsou moje velké životní téma. Respektuju, že někoho mohou lány tulipánů nechat ledově klidným, ale já to mám jinak.
      V zimě doufám, že přežijí tuhé mrazy, na jaře je tahám očima ze země, v létě extáze, na podzim jim dělám příbytky z chvojí.
    S kytkomilnou kamarádkou dokážeme dlouhé minuty protelefonovat o tom, co zrovna raší, co přesadíme, čeho je třeba přidat ...
   Jsem vděčná mému muži za to, že má pochopení. Poctivě vyžíná trávníky, aby aspoň tam neměli slimáci šanci, když já na záhonech tvořím "binec".
     Před pár dny pronesl nad polem tulipánů, z pod kterých se derou levandule, perovskie, hortenzie ... památnou větu: "Tak tohle už vypadá na tu zběsilou zahrádku, co jsi chtěla". :-)
Nemůžu nezmínit nový pojem dalšího chápajícího muže "ta kulička na stonku, co vykvete".
Januš, budou!
A pak jsou tu malí muži v zahradě ♥

7 komentářů:

  1. Pavli,
    nějakou dobu k Vám nakukuju :)
    Dnešní příspěvek mne krásně naladil ... v tom upršeném dni, jsou fotky vašich kytí oku lahodící a krásně se u nich čerpá energie k práci :) Děkujii

    Taky bych chtěla mít na zahrádce pole tulipánu a jiných kytí. Tulipány já MILUJU, ale nějak se mi nedaří :( Nějaké zvířátko mi cibulky pojídá.
    Jinak sbírám informace jak založit a osázet trvalkový záhonek ;)

    Hezký den!
    Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Máte nádhernou zahradu!! Moc vám ji přeju, taky bych chtěla takovou, zatím se musím realizovat na balkoně. Ale vášně v životě je potřeba, něco co nás rajcuje a tomu se věnovat - tak to má být!! moc přeju....

    OdpovědětVymazat
  3. Veliká krása! Ty tulipány a ty česneky, ach :-) Máte krásnou zahradu a krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherně rozkvetlá zahrádka:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  5. Připomíná mi to studená rána z dětství,tak svěží,plná nových zážitků. Všechno je nové a kouzelně barevné. Miluju vůni koulí na stonku a kombinaci bílých rozkvetlých pivoněk a levandule u maminky na zahrádce.Je to zázrak to nemůže nikdo popřít.Probouzíš ve mě zahradnici,která ve mě usla se stěhováním.Jen najít čas. Kraťaska

    OdpovědětVymazat
  6. Evo, můžem si tykat? Budu ráda, když naše zahrada bude pro jiné inspirací. Na tulipány se prodávají speciální košíky proti hlodavcům, nemám s tím ale zkušenost. Mě zase někdo pojídá kořeny ostrožek, takže mám smůlu.
    Katko, Petko, Ajko díky!
    Danu, vidím Tě jako malou holčičku s culíky u těch pivoněk a levandulí :)
    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, děkuji! Zkusím se po něčem kouknout. No letos ze zahrádky nic nebude :( Přišly kroupy a vše je polámané. Letos jsem se těšila jak mi pokvete hortenzie, a že měla poupátek, a nebude nic. Všechna poupátka byla kroupama zničena.
      No nic, budu tedy plánovat trvalkový záhon na příští rok ;)
      Aspoň, že levandule kvete jak z reklamy na Provence :)))

      Hezký den
      Eva

      Vymazat