30. 9. 2013


Bylinková zahrada Tiree Chmelar ve Valticích mě okouzlila natolik, že jsem se tam musela letos v létě po roce podívat znovu. Milovníci kytek si přijdou na své a pokud byste návštěvu chtěli pojmout naučně, babky bylinářky vám ochotně poradí, s kterou bylinkou na jaký neduh. Víc o zahradě najdete zde. (Nepíšou tam o tom, že vám dovolí sbírat semínka odkvetlých bylin a když se přiznáte, že ani letos jste si v jejich obchůdku ve skleníku nestihli koupit dlouho sháněný sporýš argentinský, jdou a prostě vám ho vyrýpnou rovnou ze záhonu. Krásný místo!)
 
sporýš argentinský/verbena bonariensis
Máte tip na podobnou zahradu v Čechách?

8 komentářů:

  1. Kratochvíle u Netolic a mimořádně chvályhodný počin: http://www.kyby.cz/prirodni-zahrada. A pak se stavte u nás na kafe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Mám to k Vám dost z ruky, ale jeden nikdy neví :)

      Vymazat
  2. Ctěnice - http://rabbitwool.blogspot.cz/2013/07/ctenice-ii.html. V tom případě kafe u nás:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo díky, Ctěnice jsem už zahlídla a mám jejich návštěvu na wishlistu, mají kouzlo, stejně jako tvůj dům, juj to by byla krása ;)

      Vymazat
  3. To je nádhera!
    P.S.Semínka verbeny můžu poslat.
    Zdravím,B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě, dost mi to tam připomínalo tvoji zahradu - aspoň podle fotek to u Vás vypadá na pěknou divočinu :) a to já mám ráda. Děkuju za nabídku, ale můj pozorný muž mi je někde už objednal. Kdyby to nevyšlo, ozvu se :o. Mmch. je to trvalka nebo dvouletka?

      Vymazat
  4. Tip pro tatínky:
    Zatím co se vaše ženy budou procházet nádhernou bylinkovou zahradou, vy můžete degustovat vínečko v zámeckých sklepech hned vedle zahrádky nebo jen tak posedět u vínečka pod slunečníkem před sklepy. Zahrada je nádherná a tak času na vychutnání sklenky dobrého vína budete mít opravdu dost. Výlet do Valtic se mi fakt líbil. Moderně řečeno: BYLO TO MRTĚ!!!
    M1

    OdpovědětVymazat